Gedragstherapie

Gedragstherapie

De hond is het op één na populairste huisdier in Nederland. Dat is ook niet zo gek aangezien de hond een dier is waar we veel plezier aan beleven.
De hond is je beste vriend, je maatje, je kameraad. Natuurlijk wil je niet dat je hond ongewenste gedragingen vertoont, maar helaas komt het toch voor dat we tegen een gedragsprobleem aanlopen met onze hond.

Enkele voorbeelden van een gedragsprobleem zijn:

Angst voor de dierenarts
Agressief zijn tegen eigenaar en/of kinderen
Agressie tegen andere honden
Agressief tegen bekenden en of vreemden
Najagen van joggers, fietsers, auto’s, brommers en wild.
Niet opvolgen van commando’s
Zeer angstig voor harde geluiden of objecten
Sloopgedrag
Huilen, janken, blaffen bij afwezigheid
Dominantie
Onzindelijk zijn
Trekken aan de riem
Niet terug komen bij eigenaar
Blaffen in huis tegen postbodes, auto’s, mensen en honden die voorbij komen
Zeer angstig voor de eigenaar, kinderen, vreemde mensen en/ of dieren
Opdringerig gedrag bij bezoek
Eten van de straat
Voer-nijd
Speelgoed afpakken van de kinderen of eigen speelgoed verdedigen

Kortom, het maakt niet uit welk probleem u heeft met uw hond. Het belangrijkste is dat u weer samen met uw hond kunt genieten en daar kan ik, Hondenspecialist Limburg, u bij helpen.

Agressie naar honden
trekken aan de lijn

Consult Gedragstherapie

Een consult voor gedragstherapie zal altijd plaats vinden bij u thuis in de vertrouwde omgeving. Hier wordt het gedragsprobleem of problemen indien er meerdere zijn, besproken.
Aan de hand van de informatie die ik van u krijg en mijn eigen observatie, kan ik een analyse maken om vast te stellen waar de oorzaak of oorzaken van het gedragsprobleem vandaan komen. Vervolgens zal ik mijn waarnemingen, het probleemgedrag en mijn analyse, met u bespreken. Hierop volgt het gesprek met een doelgerichte gedragstherapie om het ongewenste gedrag van uw hond te verminderen of te beëindigen. Na het consult wordt de therapie  helemaal voor u uitgewerkt, zodat u dit nogmaals rustig kunt nalezen en alle eventuele betrokkenen kunnen helpen bij de therapie van uw hond. Via dit consult komt u ongetwijfeld veel te weten over uw eigen huisdier!

Nazorg

Indien u na het consult nog met vragen zit over de desbetreffende therapie, kunt u uiteraard altijd kosteloos bij mij terecht. Mocht het noodzakelijk zijn om een 2e consult af te spreken, dan geldt een gereduceerd tarief.

De kosten van een consult zijn € 75,- per uur (inclusief BTW).
Niet inbegrepen zijn de kosten van € 0,24 cent p/km.

Wilt u een afspraak maken voor een consult? Of heeft u nog vragen over een consult? Stuur dan een bericht via het contactformulier.

Op al onze afspraken, overeenkomsten en werkzaamheden zijn de Algemene Voorwaarden en het Privacybeleid van toepassing.